Insta meet Utrecht groep 2018

Insta meet Utrecht groep 2018

Een tijd geleden kwam er een oproep langs op Instagram of fotografen het leuk vonden om elkaar een keer te ontmoeten en te fotograferen. Natuurlijk sta ik daar voor open en heb ik mij aangemeld.
Van een ontmoeting bedacht voor een groep van 5 fotografen zijn dit uiteindelijk 17 fotografen geworden. Toen het duidelijk werd dat we met deze grootte waren kregen we door dat er toch enige regie moest komen. Samen met fotograaf en vriendin Maren hebben wij een klein programma gemaakt. Locaties werden gezocht, tijden werden gepland en e-mail adressen van deelnemers werden verzameld.
Zaterdag 23 juni was het zover: De insta meet in Utrecht vond plaats! Rond half 11 kwam iedereen langzaam op Utrecht CS aan. Leuk om oude bekenden te zien en nieuwe mensen te ontmoeten.
Zodra iedereen (op een enkele na) er was vertrokken we naar de eerste locatie. Vol enthousiasme en spanning liepen we richting de plek. De eerste locatie was midden in de stad. Een kruispunt waar in elke straat een verschillende soort muur was. De ene muur was rood, de ander geel en weer ander bestond gewoon uit bakstenen.
We hadden 5 modellen geregeld met ieder haar eigen kwaliteiten. Na een kleine introductie van de modellen en een paar instructies was het tijd om de eerste foto's te maken. In het begin moest iedereen even zoeken hoe je dit het beste kon aanpakken: Met wie wil je de eerste foto's maken? Waar wil je de modellen neerzetten? En hoe poseer je ze? Na een tijdje had iedereen zijn draai gevonden en was iedereen lekker op dreef.
Na 2 uurtjes foto's maken was het tijd om naar de volgende locatie te gaan. Ik had een reservering gemaakt bij De Oude Hortus in Utrecht. Dit is een botanische tuin met een kas met tropische planten. Uit eerdere ervaring leek het mij een heel leuk idee om hier met de groep foto's te maken. We hadden een uur gereserveerd om tussen de planten en kassen rond te lopen. Een klein schema kon geen kwaad: iedereen had 15 minuten om een model te fotograferen. Helaas moest iedereen 1 model missen, anders werd de tijd wel heel kort.
Een intensief uurtje later was iedereen aardig tevreden met de foto's die ze gemaakt hadden.
Een paar besloten naar huis te gaan en met wat anderen hebben we de dag goed afgesloten met een drankje op het terras.
Wat ik geleerd heb deze dag? Dat een foto-meeting opzetten meer tijd en energie kost dan je denkt, maar dat je daarnaast er heel veel plezier en waardering voor terug krijgt.

Aan het werk!

3 resultaten van de Meeting in Utrecht. Allemaal geschoten in De Oude Hortus in Utrecht.
Publicatiedatum: 3 juli 2018
Back to Top