Ik kreeg de leuke aanvraag of ik wilde meewerken aan een project. Het concept ging over een nette zakenman die zichzelf ’s avonds toetakelt met drank en drugs. We wilden graag laten zien dat een uiterlijk niet altijd weergeeft hoe iemand echt leeft en doet. Na een compleet team gevonden te hebben konden we aan de slag.

De fotoshoot begon in een Jaguar auto. Na eerst gekeken te hebben naar de juiste make-up en outfit konden de eerste foto's worden gemaakt. Het regende wel dus moesten we snel werken. Voor dit eerste deel van de fotoshoot moest het vooral ogen dat alles er normaal uitzag: de zakenman met pak, een mooie tas en nog niets aan de hand. 

Een groot huis, luxe auto en een mooie outfit. Een uitstraling/stereotype die een goede zakenman heeft. 

Daarna werd het al wat donkerder. Zodra de zakenman thuis is wordt het al erger. Hij is thuis in een vertrouwde omgeving waardoor we de realiteit konden tonen Er wordt sterke drank gedronken en drugs gebruikt. Een nieuwe outfit onthult dat hij zicht echt anders gedraagt dan voor de buitenwereld zichtbaar is. Een trui, spijkerbroek en een paar sneakers. 

Drugs en drank komt in het spel. De openhaard geeft nog een huiselijke sfeer maar daar blijft het bij.

Eenmaal in het laatste stadium gaat het er nog heftiger aan toe: we belanden in de kroeg. Door de donkere sfeer van de kroeg wordt de uitstraling van de foto's nog donkerder. Door alle drank en drugs begint de zakenman zich nog slechter te voelen. Aan zijn uitstraling kan je zien dat het echt slechter gaat.

Nog meer drank en een gok machine maken het verhaal af.

Het was voor mij de eerste keer om op deze manier een shoot te doen. Het belangrijkste vond ik om een sterk verhaal neer te zetten en echt weer te geven in de foto's wat er aan de hand is.
Ik vond het verhaal ook belangrijk omdat social media steeds vaker een vertekend beeld geeft van hoe ons leven is. We proberen vaak alleen onze leuke en mooie kant te laten zien op internet terwijl dit niet altijd de realiteit is. Is dit dan ook meteen slecht? Nee, zolang er maar mensen weten dat jou leven niet altijd zo vrolijk en leuk is en jou kunnen helpen als je ergens mee zit of problemen hebt.​​​​​​​
In de toekomst zou ik graag meer van deze opdrachten willen doen. Er is veel meer voorbereiding nodig en je moet op een andere manier creatief denken. Daarnaast vind ik een verhaal vertellen door middel van foto's een heel leuk iets. Het geeft je een andere kijk op foto's en laat je hopelijk nadenken over het verhaal of de gedachten. Ik ben blij dat ik deze manier van fotograferen een keer heb kunnen doen, en ik weet zeker dat het nog beter kan. Ik hoop dat ik dit snel weer kan doen om echte verhalen te vertellen en belangrijke emoties te tonen.

TEAM - Business Fake Reality
Fotograaf: Lisanne
Model: Pablo
MUAH: Sterre
Stylist: Britt
Publicatiedatum: 4 februari 2019
Back to Top