Misschien heb je het al langs zien komen op social media: Ik studeer in Taiwan. Het moment dat ik dit schrijf ben ik hier nu ongeveer 3 maanden. 

Toen ik vorig jaar in Taiwan was, zijn we langs het Mandarin Training Center van de NTNU gegaan. Dit is een language center waar je Mandarijns kan studeren. Je kan hier op elk niveau instromen; ervaring of niet, je bent hier welkom!

Omdat ik nog nooit iets met de taal te maken heb gehad begon ik bij het begin. Ik vind nu al dat ik zoveel heb geleerd! Dat had ik nooit gedacht. Ik heb elke weekdag 2 uur les, en moet dit zelf aanvullen met colleges en studie uren in de bibliotheek of in het computer lab. Ik maak lange dagen, maar ik merk wel dat dit loont. Om een beetje mee te komen met mijn klasgenoten (want er zijn hele goede leerlingen in mijn klas) maak ik vele uren op school. Eind deze maand hebben we onze eerste eindtest al. Ik moet minimaal 60 (van de 100) scoren om met het volgende niveau te beginnen. Door hard te studeren gaat dit denk ik wel lukken.
Nu ik weer in zo'n andere wereld ben dan Nederland kan ik het natuurlijk niet laten om te fotograferen. Mijn eerste fotoshoot was al vrij snel. Via Facebook had ik iemand gevonden die graag model wilde staan. Onderweg naar de Chiang Kai-shek Memorial Hall kwam ik erachter dat ik mijn kitlens was vergeten. Sinds ik alleen een 50mm op zak had wist ik dat het mij niet ging lukken om het hele gebouw inclusief model erop te krijgen. Toch zijn de foto's goed gelukt! 
 Aan het begin van april had ik een week vrij. Ze vierde hier tomb sweep day, Childrens day en Youth day. Deze dagen vielen allemaal doordeweeks, dus had de school besloten ons een week vrij te geven. Naast veel te studeren in het cafe om de hoek heb ik ook mijn camera gepakt en geprobeerd te spelen met sluitertijden door middel van straatfotografie. Ik ben totaal onbekend met dit type fotografie, maar kon het niet laten om het toch te doen! Ik denk dat de foto's aardig zijn gelukt en ik vond het erg leuk om met een sluitertijd te spelen. Ik hoop dat ik mij, in deze drukke stad, hier verder in kan ontwikkelen als ik tijd heb. 
Als laatste heb ik een hele leuke fotoshoot gedaan met een klasgenoot. Samen met haar man en kleintje hebben zijn we naar Chiang Kai-shek Memorial Hall gegaan. Het grote gebouw is heel gaaf, maar er zit ook een park omheen waar een kleine vijver is met koikarpers. Bij een machine die daar staat kan je voor 10NTD een buisje voer kopen. Hoe leuk is dat om met je kleintje te doen? Heel leuk! Een gezin-shoot is iets was ik nog niet vaak heb gedaan. Ik ben best blij met de foto's! Daarnaast was de belichting heel mooi deze dag!
Ik ben benieuwd wat ik hier nog meer ga beleven in Taiwan. Ik heb via verschillende social mediakanalen al geprobeerd contact te zoeken met verschillende modellen. Helaas is het nog niet echt gelukt. Fotograferen hier is zo anders dan thuis. Daarnaast is het echt ontspanning voor mij en word ik er echt heel blij van Dat vind ik nog steeds zo bijzonder: Het maakt me heel erg gelukkig en blij. Ik hoop dat dit voor altijd zo blijft!
Publicatiedatum: 9 mei 2019
Back to Top