Tijdens mijn trip naar Vancouver wist ik dat ik het weer moest proberen: een fotoshoot (of meerdere) te plannen in deze mooie stad. Na 2 fotoshoots gedaan te hebben in Dublin en foto's gemaakt te hebben in Taiwan kon ik het niet laten om op zoek te gaan naar modellen.
Na 20 mensen een bericht te hebben gestuurd via Instagram en e-mails kreeg ik 2 enthousiaste reacties. Ik besloot om de beide fotoshoots op dezelfde dag te plannen zodat we maar 1 keer op en neer naar de stad hoefde.
Altijd toch weer gespannen voor een fotoshoot zoals dit. Je spreekt de mensen alleen via social media en e-mail en ziet alleen een leuk instagram-profiel. 
Op tijd aangekomen in de stad nog wat gedronken bij de Starbucks. Met het eerste model zou ik afspreken bij een café, maar opeens schoot er door mijn hoofd dat er ergens een mooie Chinese poort was. Toevallig had een fotograaf die ik volg op Instagram hier een fotoshoot laatst gedaan en had ik dit als inspiratie opgeslagen. De poort bleek alleen aan de andere kant van Chinatown te zijn. Gelukkig was het voor het model geen punt om daar af te spreken.
Na even gewacht te hebben bij de poort was het model er gelukkig ook. Ze had een rode tanktop aangetrokken wat super kleurde met het rood-gele Chinatown. Chinatown is zo'n andere omgeving als hier thuis, dat je hier veel inspiratie en ideeën krijgt. Al vrij snel had ik mijn draai gevonden voor deze fotoshoot en kon ik er helemaal voor gaan.

Bij de "Millenium Gate" van Chinatown.

Het model had die dag ervoor een gaaf jasje gescoord bij de tweedehandswinkel. Toen we onderweg waren naar de fotoshoot had ik al een zijstraat gezien die ik er mooi vond om foto's te maken. Eenmaal een paar seconden bezig te zijn met fotograferen stopte een auto naast ons die vroeg wat wij deden. Er bleken politieagenten in te zitten die ons vertelde dat Chinatown (en vooral de straat waar wij op dat moment waren) vol is van de zwervers. Volgens hen was het slimmer om ergens anders heen te gaan en niet te lang in de straat rond te hangen. Na nog een paar foto's gemaakt te hebben besloten we een nieuw locatie op te zoeken, 

Het jasje in combinatie met de locatie vond ik goed bij elkaar passen. Toch bleek het niet zo'n veilige locatie te zijn.

De derde locatie vonden we voor een Chinese thee- en kruidenwinkel. De luifel was geel en de er stond een rode lantaarnpaal. Een betere match met een rode tanktop kan je niet bedenken. Ook kreeg ik nu de mogelijkheid het model in iets andere posities te zetten en haar meer met haar handen en armen te doen. 

De kleuren rood en geel zijn niet weg te denken als je naar Chinatown gaat.

Na een pizza te hebben gegeten en een kleine pauze was het tijd voor fotoshoot nummer twee. Ik had mijn vader gevraagd of hij deze tweede shoot kon filmen met mijn andere camera. Na wat uitleg en oefenen moest dat wel lukken. Het model en ik hadden afgesproken in Gastown. Nog geen 200 meter verwijderd van de zwervers en armoe in Chinatown, kom je uit in het soms chique, mooi verzorgde Gastown. In dit gebied lopen meer toeristen, zien de restaurants er verzorgd uit en ontkom je niet aan de souvenirshops. 
We hadden afgesproken bij het bekendste punt in Gastown: de stoomklok. Elk kwartier speelt de stoomklok een kleine melodie die je in de gehele straat kan horen. We hadden geluk dat het niet al te druk was met toeristen, waardoor we genoeg ruimte hadden om de fotoshoot hier te beginnen. ​​​​​​​
Het leek mij gaaf om de stoomklok te verwerken in een van de foto's. De enige oplossing waarbij ik de stoomklok zo veel mogelijk in beeld te krijgen was door op de grond te liggen. Daar lag ik dan, op mijn rug, camera gericht op de klok en toeristen die langsliepen. In mijn ooghoek zag ik dat sommige mensen het wel vreemd vonden dat iemand daar op de grond lag met een camera. Maar als fotografen zeggen we: We doen alles voor de perfecte foto! 

Van liggen tot zitten op de grond, naar iets boven ooghoogte fotograferen. 

Inmiddels was het al weer 5 uur s'middags en was ik best moe van het fotograferen. we waren al rond 12 uur in de stad en hadden alles wel gezien. Ik wist zeker dat beide fotoshoots waren geslaagd. Een betere afsluiting van de vakantie kon ik niet wensen.
Zien hoe ik te werk ging tijdens mijn tweede fotoshoot in Vancouver? Zie deze video!
Ik hoop in de toekomst op elke andere bestemming dat ik kom een fotoshoot te plannen. Ik merk dat het mij inspiratie en nieuwe energie geeft om andere dingen te ontwikkelen. In het Engels een model instructies geven is best te doen (ook gaat links en rechts nog wel is fout, ook als je het aanwijst.) Daarnaast geven al die verschillende locaties toch een mooi beeld voor je portfolio. ​​​​​​​
Op naar de volgende bestemming!
Publicatiedatum: 30 november 2018
Back to Top