Ten eerste: gelukkig nieuw jaar allemaal! 
We zijn inmiddels al weer in de eerste paar dagen van januari beland, maar dat kan een terugblik op 2018 niet weerhouden. Tijdens het voorbereiden van dit blogbericht kwam ik erachter dat ik best veel fotoshoots heb gedaan dit jaar. Ik ben in verschillende landen geweest en heb nieuwe projecten kunnen uitwerken.
Zullen we dan maar beginnen met deze terugblik?

Januari & Februari
Ik begon 2018 niet heel spetterend. Ik besloot om een paar leuke shoots te plannen met vriendinnen. Ik fotografeer toch liever met warm weer dan het ijskoud krijgen door de kou. 

Gezellig een dagje Amsterdam en Utrecht om foto's te maken aan het begin van het jaar.

Maart & April
Yes! De lente begint deze periode. Eindelijk een zonnetje te zien en iets warmer weer. Ik gebruikte deze periode meteen om veel aan de slag te gaan. 
Samen met Gijs organiseerde ik een workshop voor mede fotografen. Naast nieuwe dingen leren regelde we een aantal modellen waarmee iedereen kon werken om nieuw portfolio materiaal te schieten.

Twee resultaten van de fotoshoot. In het midden de situatie die ontstaan als iedereen hetzelfde wil fotograferen.

Ook ging ik in deze periode op reis met srprs.me. We kwamen uit in het mooie en leuke Dublin, Ierland. Helaas werd mijn moeder ziek, dus besloot ik is iets te proberen: mensen te benaderen via Instagram die in Dublin waren. De een studeerde, en de andere woonde hier. Het lukte mij uiteindelijk om 2 fotoshoots te plannen. Wat gespannen voor deze nieuwe werkwijze ging ik er vol energie en enthousiasme naar toe. 
Even wennen in het begin om aanwijzingen te geven aan mensen die niet Nederlands spreken was even wennen, maar eenmaal bezig ging het mij aardig goed af! 
Dublin! Ik zou graag nog is terug willen naar deze leuke stad om nog meer te ontdekken. 
Zien hoe ik te werk ging in Dublin? Klik hier!
Mei & Juni
Na een kort tripje in Europa weer thuis om fotoshoots te doen. Ik ben altijd opzoek naar nieuwe gezichten en in voor nieuwe ideeën. Het bleek dat de Kermis in Soest in mei vlakbij was. Dus ik besloot met een model naar de kermis te gaan om te kijken wat we daar konden creëren! 
Ook ging ik met een model de duinen in. Nu bleek dit niet de handigste dag te zijn want het waaide heel hard. Pas achter een boom, beschut tegen de wind, konden we de beste foto's maken. 

Twee verschillende shoots. De buitenkanten vol kleuren van de kermis en in het midden rustige kleuren in de duinen.

Daarnaast hadden medefotograaf Maren en ik zin om weer met een groep fotografen een dag samen te fotograferen. We besloten een meet-up te organiseren in Utrecht. Met genoeg deelnemers en een paar modellen kon het niet beter. 
Twee locaties in Utrecht: Midden in de stad en in de mooie kassen van de Hortus Botanicus.
Meer lezen over de meeting in Utrecht? Lees deze blog!
 
Juli & Augustus
Deze 2 maanden stonden vol van nieuwe avonturen. Ik kreeg de kans om fotograaf te worden bij Cabrio Openluchttheater in Soest. Mijn tweede klus was het concert van Racoon te fotograferen. Naast het een erg goede Nederlandstalige band te vinden was het heel erg gaaf om te fotograferen. Aan het einde van het concert mocht ik van de band een foto maken met het publiek. Tijdens het bewerken bleek dat ik tot de laatste rij de mensen kon zien met hun uitdrukkingen. Ook besloot Racoon op hun Instagram de foto te plaatsen in de vorm van een video.
Ik besloot ook eens wat nieuws te proberen deze maand: een "challenge" met een oude camera. Mijn vader had voor een paar euro een oude digitale camera gescoord in de kringloopwinkel, die het ook nog deed. Fotograaf Gijs was ook mee en was zo aardig om het voor mij vast te leggen zodat ik er weer een leuke YouTube video van kon maken.

Een resultaat van de oude camera challenge, een fotoshoot in het water en een foto van het Racoon concert in Cabrio.

Daarnaast mocht ik weer naar mijn favoriete vakantieland: Taiwan! Naast mooie foto's te maken van stad en platteland deed ik ook een uitdaging met een vriendin die mee was. Zij is professioneel danseres. Zo ontstond het Dance In Taiwan-project. Op elke mooie, belangrijke en bijzondere plek die we tegen kwamen maakte we foto's die geïnspireerd waren op dans bewegingen. 

Een totaal andere wereld vergeleken met Nederland, maar zo mooi!

Het 'Dance In Taiwan' - project.Meer lezen over mijn reis naar Taiwan? Klik hier voor een blog, of deze twee buttons voor video's van deel 1 en deel 2 van mijn reis.
Ook deed ik samen met Julianne een duo shoot in Amsterdam: 2 modellen, 2 fotografen en 1 Make-up Artist (de tweede make-up artist had afgebeld). Na kleding bij elkaar gezocht te hebben en gave make-up door Anke waren we klaar om Amsterdam in te gaan en gave foto's te creëren. 
Nooit gedacht dat Amsterdam CS een gave plek was om te fotograferen. Ben je al eens op het busdek geweest?
En natuurlijk is daar ook bewegend beeldmateriaal van! Je kan dat hier vinden.

September & Oktober
Na iets meer dan een maand terug uit Taiwan kreeg ik alweer de kans om in het vliegtuig te stappen. Dit keer gingen we niet naar het oosten maar naar het westen: Canada! (Vancouver om precies te zijn.) Na een week vol gezelligheid met onze vrienden besloot ik het om weer te proberen: een of meerdere fotoshoots te plannen in Canada! 
Het contrast tussen de drukke stad en de mooie, rustige natuur is zeker te vinden in Vancouver, Canada.
Ik kon het niet laten om uitgebreider te vertellen over de fotoshoot ervaring. In deze blog en deze video vind je een uitgebreider verslag.
November & December
Aangekomen ik de laatste 2 maanden van het jaar begon de kou ook weer te komen. Tijd om naar binnen te gaan en iets nieuws uit te proberen! Het blijkt dat je niet meer dan een huiskamer en een goede studio opzet nodig hebt om mooie portretten te maken.
Geloof je het niet? Hier leg ik je precies uit hoe dat wel kan!
De laatste fotoshoot van het jaar besloot ik binnen te beginnen. Toch bleek dat hier te weinig daglicht binnen kwam dus we besloten om naar buiten te gaan. Na minimaal een uur in de kou te hebben gestaan en geen vingers en tenen meer over te hebben vonden we het wel genoeg. Tijdens deze fotoshoot heb ik ook nog analoog geschoten. Ik hoop dit jaar deze foto's nog te kunnen ontwikkelen en te kijken of dit wat is. 
Ik ben klaar voor 2019! Op naar nieuwe ontdekkingen, gave projecten en mooie avonturen. Jij ook? Ik wil je alvast bedanken voor het volgen van mijn 2018 op fotografie-gebied en hoop je ook weer te zien in 2019.
Publicatiedatum: 3 januari 2019
Back to Top